Pralaya Community Event

Pralaya Community Event

Van 24 tot en met 26 november 2023. Online en in de studio!

Het programma staat en we zijn super enthousiast! Kijk hieronder in het schema welke workshops jou aanspreken! Naast dat je fantastische workshops kunt volgen, willen we je met dit evenement ook de gelegenheid geven om samen te komen, een praatje te maken, en te beseffen dat we elkaar kunnen helpen en ondersteunen op allerlei vlakken. 
Samen bewegen we, leren we, groeien we en delen we energie. En dat willen we vieren: we zijn een community!

Inschrijven?
Hieronder kun je je passe-partout kopen, waarmee je toegang krijgt tot alle workshops van dat weekend. Losse workshops kun je kopen vanaf de volgende update (rond 8 november), waarin ook alle beschrijvingen staan. 

- Leden: koop hier je passe-partout voor €100
- Niet-leden: koop hier je passe-partout voor €250

NB: Je bent lid van Pralaya Yoga Studios als je op het moment van het evenement (24/26 november 2023) een geldige leskaart of abonnement in je account hebt staan. 

Groetjes - het Community Event Productie Team - 
Vrijdag 24 november
Marlies de Koning - Workshop Bekkenbodem - In de studio & Online
Deze workshop is een levendige kennismaking met de bekkenbodem. Niet alleen is het een taboe om erover te spreken, vaak is het ook een gebied waar je je aandacht niet aanwezig is. Heel terecht! Want zo makkelijk is het niet….
Wat gaan we doen?
Door een helder visueel beeld te hebben, door dit te visualiseren in ons eigen lijf en door oefeningen ontdek je de bodem van je bekken. Hiermee kun je dus ook delen versterken of juist ontspannen. De allereerste stap is contact maken en ervaren wat de signalen zijn, ongeacht wat je denkt dat je met jouw bekkenbodem zou ''moeten'' doen.
Marlies heeft afgelopen jaar een drietal trainingen in Frankrijk gedaan in de methode van Blandine Calais-Germain. Ze heeft in het Frans het vrouwelijk bekken bestudeerd, een module over de ademhaling en tot slot een intensieve 10-daagse training in de bekkenbodem afgelopen augustus (zowel van de man als de vrouw).

Marlies: ‘’Ik ben helemaal geen expert hoor, maar ik ga graag samen op ontdekkingsreis en neem je mee in alles wat ik heb mogen leren. Een wereld gaat voor me open!’’Jan Komogorova - Workshop Sterke benen, Soepelen Heupen - In de studio 
In deze krachtige workshop versterken we de benen en de heupen door middel van specifieke oefeningen binnen Pralaya Yoga. We kijken vanuit een andere invalshoek naar het onderlijk en oefenen ermee. Sterke benen zorgen ook voor een beter functionerend bovenlijf en doorstromende energie. Kom je benen en heupen ontdekken! Je zult je krachtiger, fijner en zachter (!) voelen na afloop. 
Marlies de Koning - Workshop Replenishing: opladen en jezelf hervinden - In de studio & Online
Even moe op de vrijdag? Je komt thuis uit je werk en zou zo wel op de bank willen gaan liggen en de hele avond aan je voorbij willen laten gaan.. Maar hier is een andere optie!

- hoe zou het zijn je opgeladen en uitgerust te voelen?
- om een dieper contact te hebben met jezelf en lichaam?
- het weekeinde starten met energie..
- plezier te ervaren in de kleine en grote dingen..


Aan het einde van de week, waarin je veel output hebt geleverd is het tijd om los te laten. Robert Boustany heeft een prachtige serie gemaakt waarin omkeringen, twists en heupopeners verwerkt zijn. De gehele serie doe je liggend en met de nadruk op ontspanning en loslaten. Resultaat: open heupen, ontspannen en meer doorbloeding in de onderbuik, helder hoofd, opgeladen en uitgerust gevoel, loslaten van oud zeer, decompressie van de lage rug en heupgewrichten.

Bilspieren - favoriet of taboe? De replenishing serie leent zich uitstekend voor het versterken van de achterkant van de heup. In alle rust laten we de voorkant los, maar wat gebeurt er aan de achterkant? Wanneer de bilspieren zwakker worden nemen zowel de psoas (diepe buikspieren) als de lage rugspieren de taak van 'het lichaam rechtop houden' over. Met sterkere gluteii kunnen de rugwervels iets meer ruimte krijgen. Compressie zit meestal aan de voorkant, diep in de buik.

Flexibiliteit is neurologisch. Zie het lichaam of een gewricht als een weegschaal: zit er veel gewicht aan de ene kant, dan kan de schaal maar naar die ene kant. Zo is het ook met spier-duo's. Wanneer de ene zijde heel sterk is, kan een gewricht maar een enkele kant op. Dus zijn de bilspieren zwak, de diepe buik en de binnenbeen spieren sterk, dan kan de lage rug niet veel anders dan bol worden of de compressie ingaan. 

In deze workshop werken we door ontspanning en kracht aan deze disbalans.

Zaterdag 25 november

Thessa Thijs - Workshop Kaak yoga & beyond - In de studio
Tijdens deze workshop gaan we aandacht besteden aan de kaken, het gezicht en de samenhang met de nek, schouders en vele andere gebieden in ons lichaam. Alle spieren in en om de schedel hebben invloed op elkaar. Als de kauwspieren in de kaken strak zijn, worden de tong en de oogspieren ook beinvloed. En wanneer de tongwortel strak is werkt dit door tot in de bekkenbodem.                            We zullen oefeningen doen die het bindweefsel in en om de schedel losmaken. Ook gaan we enkele face yoga oefeningen doen om de oogspieren te versoepelen en te versterken Het is het streven om hierdoor het hele gezicht te ontspannen. We sluiten af met een fijne eindontspanning waarin we de aangeraakte gebieden nog dieper proberen te verzachten. Wil je meer weten over kaakyoga dan kun je kijken op www.thessathijsyoga.com. 

Danny Snoek - Yoga traditie & flow in de Pralaya Yoga - In de studio & Online
Zou jij meer verdieping in de traditionele houdingen willen? Of wil je de houdingen aan elkaar koppelen en een flow creëren in je eigen yoga of les? 
In de Pralaya Yoga lessen gaan we vaak stap voor stap door een serie houdingen. Je leert in een houding voelen, aanspannen en ontspannen. Deze workshop is ANDERS: je gaat de traditionele houdingen in de yoga uitproberen en ze ook aan elkaar koppelen in een ‘flow’. Maar…… het is geen just-go-for-it-yoga!

Wanneer je de effectiviteit van spiergebruik, ademhaling en focus uit de Pralaya gebruikt kom je in diepere bewustzijnslagen. De practice is intenser, vraagt jouw volledige toewijding en wordt nog interessanter. Daarnaast gebruik je veel meer spieren door de Pralaya techniek toe te passen. Wat weer gezonder is en meer balans brengt in je lichaam, je spieren, je banden en pezen. Daarnaast is dit veel duurzamer voor jouw gewrichten. Ook geeft dit mentale rust.
Danny zijn lessen kenmerken zich door een hoog ''actie'' gehalte, oftewel: je gaat kracht oefenen en praktisch aan de slag met toegankelijke houdingen vanuit de Pralaya techniek. Danny is een man van de praktijk en kan met ieder niveau en iedere mentale instelling werken. Kijk ook eens op zijn website https://www.aandacht-is-leven.nu/pralaya/

Lisanne van Niekerk - Workshop 'Ademreis door je lichaam' - In de studio

Verken en verzacht je (chronische) spanning met ademwerk tijdens deze ademreis door je lichaam. Geinspireerd op Biodynamic Breathwork en Trauma Release System, een ademsysteem dat de adem integreert met beweging, aanraking, geluid, emotionele release en meditatie. Deze workshop is een zachte verkenning hoe jij je vrijer kan voelen door je adem. 

Kijk ook eens op haar website www.lisannevanniekerk.com

Zondag 26 november

Marlies de Koning - Workshop Twists & Core Strength - In de studio & Online

In deze workshop maak je je core; je rompspieren sterker door middel van twists. Maar dat doen anders dan normaal!
We versterken de oppervlakkige spieren van de romp in een lange positie. Hierdoor ontstaat er ruimte en lengte in de wervelkolom. Daarnaast worden de organen meer doorbloed en worden de ademhalingsspieren sterker.
Vaak zijn de diepe lende spieren kort, de psoas of iliopsoas. Daarnaast zakt de ribbenkast omlaag; hoe langer we leven en hoe meer we meemaken.
In deze workshop reizen we naar lange psoas, die (hopelijk) losser worden door ze uit te dagen in lange posities en door hun taak te delen met andere nuttige spieren.
Een ander resultaat van twists is dat door de toegenomen doorbloeding in de organen, de aandacht naar het midden van de hersenen verschuift. Dit is de plaats waar onder andere het amygdala zich bevindt. De aandacht verschuift van buiten naar binnen en hierdoor ontstaat kalmte.
Boost your inner life with twists!


Lara de Gelder - Lezing Macrobiotiek & Ayurveda
Op de zondag zal Lara een lezing geven over deze twee onderwerpen. Daarin maakt ze een basis vergelijking tussen de Macrobiotiek en de Ayuveda.
Deelname is kosteloos. Graag inschrijven zodat we weten hoeveel mensen er komen in de studio.
Marlies de Koning - Workshop Backbends - In de studio & Online

In deze workshop onderzoek je de opties die de ribbenkast in zich heeft om te bewegen. Kracht en flexibiliteit gaan hierbij hand in hand. In het proces naar een backbend toe, verleng je de buik, versterk je de bovenrug en de spieren in de ribbenkast.

Geschikt voor alle nivo's! Wanneer je niet de klassieke wielhouding kunt, zijn er talloze andere opties om op een veilige manier jouw voortgang naar een backbend te testen.


Een volledige backbend bestaan uit drie delen: de backbend van de heup (gluteus medius, bilspieren), de schouder (serratus, deltoideus) en van de ribben (lage trapezius, serratus, erector spinae). We besteden aan alle drie de delen wat tijd, maar met de nadruk op de ribbenkast. Het resultaat is om energie, doorstroming, kracht en flexibiliteit te genereren en vrijheid te ervaren in je lijf. Marije Peereboom-Voller - Workshop Yin Yoga - In de studio
Yin Yoga is in Nederland inmiddels enorm populair. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.

Ben je na de workshop enthousiast en nieuwsgierig naar meer Yin Yoga van Marije? Informeer naar haar lessen: namaste@yoga-qiara.nl

Alle dagen

Reiki sessies - Dorien Tenhaeff
Het lichaam bestaat uit 5 soorten lichamen: een fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel én energetisch lichaam. Met reiki wordt in het energetisch lichaam gewerkt door contact te maken met de universele energie. Met reiki geven we het lichaam energie daar waar het nodig is; om te herstellen, om tot rust te komen, om blokkades te doorbreken of om een gevoel te duiden waar je niet helemaal bij komt. Degene die de reiki geeft, tuned-in op de energie van de ander en kan daarmee signalen voelen en registreren die na de reiki aan de deelnemer worden terug gekoppeld. 

Op de Pralaya Community Dagen zijn er sessies van 45 of 90 minuten te boeken. 
De sessie van 45 minuten is een introductie in de reiki waarin je kort ervaart wat het kan doen. Deze sessie kost slechts €30. In de sessie van 90 minuten duik je er dieper in. Het bestaat uit een kennismaking, de reiki sessie zelf die ongeveer 60 minuten duurt, de terugkoppeling en het nabespreken. Deze sessie van 90 minuten kost €60. Je kan de sessie direct boeken bij Dorien. Meer informatie en hoe je jouw sessie kan boeken vind je op de website van Merlijn.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  -  

Eerdere evenementen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  -  

Het 2e Pralaya Community Event

Van 14 tot en met 16 april 2023. Online en in de studio!

Er staat een mooi programma voor alle (toekomstige) Pralaya fans klaar. Verschillende soorten lessen en workshop met een diverse reeks aan thema's. Je kunt ze in de studio van Merlijn Body & Mind volgen, of online. Kijk snel hieronder waar je allemaal uit kunt kiezen! De informatie per les of workshop vind je onder het overzicht. 
 
(Klik op het plaatje)

Er is nu ook de mogelijkheid om voor een replay te gaan. Dus kun jij er online of live niet bij zijn, zorg dan dat je een replay ontvangt om op een later moment alsnog de workshop te volgen. Voor welke workshops je een replay aan kan vragen vind je het overzicht hieronder. 

(Klik op het plaatje)Vrijdag 14 april
Pralaya yoga all levels (O)                            16.15-17.45u  Robert Boustany
Workshop Replenishing (O/S)                       18.30-19.30u  Marlies de Koning
Kaak yoga les (O)                                        19.00-20.00u  Thessa Thijs
Reiki sessie (kort, 1 persoon, S)                    19.00-19.45u  Dorien Tenhaeff

Zaterdag 15 april
Pralaya yoga les (O)                                   09.00-10.00u   Jane Komogorova
Workshop Kaak Yoga (S)                                    09.00-11.00u   Tessa Thijs
Workshop Full Body WorkOut Pralaya Style (O/S) 11.30-13.30u   Martijn van Stam
Reiki sessie (lang, 1 persoon, S)                          11.30-13.00u  Dorien Tenhaeff
Workshop ademspieren, anatomie&training (O/S) 14.00-15.45u   Marlies de Koning
Reiki sessie (kort, 1 persoon, S)                          14.30-15.15u   Dorien Tenhaeff
Workshop handstand (O/S)                                 16.00-17.30u   Jan Kliment

Zondag 16 april
Introductie Pralaya Yoga (donatie les, O/S)    09.30-11.00u  Marlies de Koning
Yin Yoga (S)                                                 09.30-11.00u Marije Peereboom-Voller
Pralaya gevorderd Backbends (S)                   11.15-12.45u Marlies de Koning
Reiki sessie (lang, 1 persoon, S)                    11.00-12.30u  Dorien Tenhaeff
Introductie praatje over Reiki (S)                   13.00-13.30u  Dorien Tenhaeff
Workshop Yoga traditie&flow in Pralaya (O/S) 14.00-16.00u  Danny Snoek & Marlies de Koning

Legenda:
O = online only
S = alleen in persoon bij de studio van Merlijn te volgen
O/S = zowel online als in persoon bij de studio van Merlijn te volgen

Tarieven
- Passe partout leden €100
- Met geldige leskaart of abonnement passe partout algemeen €250
- Losse workshop €40
Alles is inclusief BTW en een factuur is te downloaden via je eigen momo yoga account.
- Kosten voor een reiki sessie staan in de tekst hieronder omschreven.

Locatie
De workshops vinden plaats bij Merlijn Body and Mind. Patrijsweg 12, Rijswijk. Parkeren kan voor de deur.


Vrijdag 14 april


Pralaya Yoga all levels - Robert Boustany 
16.15-17.45 uur. Online. Inschrijven via 'Pralaya all levels'


Pralaya Yoga all levels

For active beginners to experienced. Achieve muscle balance through the cultivation of strength and flexibility. Explore variations on classical poses and an introduction to pranayama (breathing) in order to maximize the activation of muscles, organs, and energy systems. For those with more experience, find challenge in pose progressions. Expect detailed instruction, revisiting of simple reference poses (i.e. forward fold, squat) to highlight the state of muscle balance, and mention of physiological effects of poses. Leave class feeling the best kind of paradox - accomplished yet challenged and relaxed yet energetic.

This class is in English.Workshop Replenishing - Marlies de Koning
18.30-19.30 uur. In de studio & online. Inschrijven bij:
- in de studio deelname: 'workshop replenishing'

- online deelname: 'workshop replenishing'


Opladen en jezelf hervinden

Even moe op de vrijdag? Je komt thuis uit je werk en zou zo wel op de bank willen gaan liggen en de hele avond aan je voorbij willen laten gaan…. >> Maar hier is een andere optie!!


Energie en helderheid

- Hoe zou het zijn je opgeladen en uitgerust te voelen?

- Om een dieper contact te hebben met jezelf en lichaam?

- Het hele weekeinde energie te hebben

- Plezier te ervaren in de kleine en grote dingen


Loslaten maar

Aan het einde van de week, nu de zomer in aantocht is, is het tijd de wijsheid van de natuur te volgen: LAAT LOS.

Laat los wat je niet meer nodig hebt.


En hier is een prachtige serie oefeningen voor: de replenishing series


Robert Boustany heeft een mooie serie gemaakt waarin omkeringen, twists en heupopeners verwerkt zijn. Maar alles doe je liggend en met een grote nadruk op ONTSPANNING en loslaten.

Je zou het de YIN van de pralaya kunnen noemen (maar vergis je niet: het blijft Pralaya Yoga).


Resultaat

Open heupen

Ontspannen en meer doorbloeding in de onderbuik

Helder hoofd

Opgeladen en uitgerust gevoel

loslaten van oud zeerZaterdag 15 april

Workshop Kaak Yoga - Thessa Thijs
Er zijn twee momenten waarop je deze workshop kan volgen:
- Vrijdag 19.00-20.00 uur, online, i
nschrijven 'workshop kaakyoga vrijdag'
- Zaterdag 09.00-10.00 uur, in de studio, inschrijven 'workshop kaakyoga zaterdag'

Kaakyoga: proces van ontspanning

Wanneer je kaakproblemen hebt, zoals tandenknarsen of op elkaar klemmen van tanden en kiezen, is kaakyoga een goed idee. Maar ook als je geen kaakklachten hebt is deze workshop interessant. Omdat we allemaal in meerdere of mindere mate spanning opslaan in de kaken en de spieren in en om de schedel. In deze workshop leer je de kaken te ontspannen. De focus ligt ook op de nek en de schouders, want deze zijn met het kaakgebied verbonden.


Om kaakklachten te verzachten en zelfs te laten verdwijnen is de basis een uitgebalanceerde lichaamshouding. Tijdens een kaakyoga workshop beoefen je een reeks oefeningen en technieken om de uitlijning van het lichaam te verbeteren. Dit is een ‘ongoing proces’. 


Omdat kaakklachten vaak veel met stress te maken hebben richten we ons aan het einde van de workshop op een diepe ontspanning in de vorm van een Yoga Nidra (yoga slaap). Voor meer informatie over Kaakyoga kijk je op www.thessathijsyoga.com.Reiki sessies - Dorien Tenhaeff

Er zijn korte en lange reiki sessies te boeken:
- vrijdag 19.00-19.45 uur
- zaterdag 11.30-13.00 uur
- zaterdag 14.30-15.15 uur
- zondag 11.00-12.30 uur.
Meer informatie en hoe je jouw sessie kan boeken vind je op de website van Merlijn.

Het lichaam bestaat uit 5 soorten lichamen: een fysiek, emotioneel, mentaal, spirituele én energetisch lichaam. Met Reiki wordt in het energetisch lichaam gewerkt door contact te maken met de universele energie. Met reiki geven we het lichaam energie daar waar het nodig is; om te herstellen, om tot rust te komen, om blokkades te doorbreken of om een gevoel te duiden waar je niet helemaal bij komt. Degene die de reiki geeft, tuned-in op de energie van de ander en kan daarmee signalen voelen en registreren die na de reiki aan de deelnemer worden terug gekoppeld.


Op de Pralaya Community Dagen zijn er sessies van 45 of 90 minuten te boeken. De sessie van 45 minuten is een introductie in de reiki waarin je kort ervaart wat het kan doen. Deze sessie kost nu €25 (normaal €30). In de sessie van 90 minuten duik je er dieper in. Het bestaat uit een kennismaking, de reiki sessie zelf die ongeveer 60 minuten duurt, de terugkoppeling en het nabespreken. De sessie van 90 minuten kost nu €55 (normaal €60). Je kan de sessie direct boeken bij Dorien.


Workshop Full Body Work Out Pralaya Style - Martijn van Stam
Zaterdag 11.30-13.30 uur. In de studio en online. Inschrijven bij:
- in de studio deelname 'workshop full body work out
- online deelname 'workshop full body work out'
Veel mensen zoeken ernaar: een full body workout. In deze workshop ervaar je hoe dit eruit ziet pralaya-style. Dit doen we op basis van simpele basishoudingen die essentieel zijn binnen pralaya yoga. Of je echt je hele lichaam kunt trainen in twee uur? Misschien niet helemaal, maar deze workshop richt zich erop om hier zo ver mogelijk in te komen. De focus ligt op de houdingen die onze dagelijkse manier van bewegen zo goed mogelijk balanceert. Je vertrekt met inspiratie om jouw dagelijkse practice nog beter vorm te geven!

Workshop ademspieren, anatomie & training - Marlies de Koning
14.00-15.45 uur (inclusief lange ontspanning). In de studio en online. Inschrijven bij:
- in de studio deelname 'workshop ademspieren
- online deelname 'workshop ademspieren'

Ademen…. Hoe moet dat dan?
Een praktische handreiking en uitnodiging tot exploratie in ons dagelijks ademritme. In deze workshop leer je welke spieren je gebruikt om in- en uit te ademen. Je leert ze te voelen, te trainen en te versterken.

Bij de meeste mensen worden de ademhalingsspieren na verloop van tijd (lees: ouder worden) zwakker en daardoor adem je minder of maar beperkt. Of je ademt altijd op dezelfde manier….
Je leert in deze workshop technisch hoe je kunt inademen: er zijn minstens twee hele verschillende manieren, namelijk in de buik en in de borst. Je leert niets over wat goed of niet goed zou zijn, maar je wordt uitgenodigd om te onderzoeken en te voelen.

Wat heeft jouw voorkeur? Wat is makkelijk? En wat gebeurt er als je omgekeerd bent of in een yoga houding? Dit is een rustige workshop waarin je de tijd neemt te voelen, te ervaren, te reflecteren en af en toe actief iets te ‘’doen’’.

Je leert:
- Buikademhaling & Borstademhaling
- Flankademhaling
- Mobiliseren van de ribben
- Voelend contact maken met je middenrif
- Ademvolume en het groter of kleiner maken hiervan
- Ademen met actieve hersens of reptielenbrein


Workshop handstand - Jan Kliment
16.00-17.30 uur. In de studio. Inschrijven bij:
- in de studio deelname 'workshop handstand'
- online deelname 'workshop handstand'

Altijd al een handstand (beter) willen doen? Of heb je angst om een handstand in te zetten? Een goede opwarming en voorbereiding en opbouw is daarvoor cruciaal!

In deze workshop gaan we aan de slag met oefeningen om de mobiliteit in o.a. de polsen en schouders te vergroten voor een juiste uitlijning. Ook doen we oefeningen om de bewuste spieren te activeren die we nodig hebben om in de houding te komen en blijven.

We gaan stap voor stap aan het werk om in de handstand te komen en je balans en je vertrouwen te vergroten. De workshop is geschikt voor zowel beginners als meer gevorderden.

Zondag 16 april

Introductie Pralaya Yoga (donatie les) - Marlies de Koning

09.30-11.00 uur. In de studio en online. 
Inschrijven bij
- in de studio deelname 'Online introductie'

Deze les is voor iedereen die de basis (nog) eens wil versterken. Wat is Pralaya Yoga? Voor wie is het geschikt en wat heb je er aan? 
In een notendop krijg je een levende anatomieles met zowel krachttraining, ontspanningstools als oefeningen om te openen. Pralaya Yoga heeft een sterke anatomische basis met als uitgangspunt het bindweefsel en de (dis-) balans tussen spiergroepen zoals de buik- en rugspieren.

Geschikt voor alle niveau's. Heb je een blessure? Meld dan dan even voorafgaand aan de les en ga niet over je eigen grens heen.

Yin Yoga les - Marije Peeremboom-Voller
Je kan op twee momenten een les volgen: 09.30-11.00 & 11.15-12.45 uur. Beide alleen in de studio. Inschrijven via:

Yin Yoga is in Nederland inmiddels enorm populair. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.Pralaya gevorderd Backbends - Marlies de Koning
11.15-12.45 uur. In de studio. Inschrijven via 'workshop backbends'. 


Gevorderd - wat is dat?
In deze les wordt er verder gebouwd op de basis principes van de Pralaya Yoga.  Deze les is dus niet gericht op het ''kunnen'' van gevorderde houdingen maar op ervaring in Pralaya Yoga, deze toepassen en je eigen grenzen respecteren. Op deze manier kan Marlies als docent allerlei gevorderde houdingen geven, zonder dat jij als leerling blessures creëert.
Een grote verantwoordelijkheid dus met als winst dat we samen meer kunnen voelen en ontdekken over yoga in het lijf. 

Backbends
Duik in het proces van backbending met Marlies. Het gaat niet om "iets kunnen" maar het ervaren en ontdekken van het anatomische (en energetische en emotionele proces).

Backbends dive deep
Duik met een groep andere intelligente bewegers in de praktijk van achterwaarts buigen.
Een volledige backbend (het wiel) bestaan uit drie delen:
- backbend van de heup,
- de schouder en van
- de ribben. We besteden aan alle drie de delen evenveel tijd.
Het resultaat is om energie, doorstroming, kracht en flexibiliteit te genereren en vrijheid te ervaren in je lijf. 

Niemand is perfect en iedereen kan wel wat extra yoga gebruiken.
Schroom niet en deel je ervaring met anderen.
Wanneer je niet de klassieke wielhouding niet kunt, zijn er andere opties op een veilige manier om je voortgang naar een backbend te testen.

De voordelen
- een stappenplan naar backbends
- compressie in de wervelkolom verlichten
- de rug en alle facet gewrichten gezond houden

Disclaimer
Marlies is ook maar een mens, met net zoals iedereen rugpijn, moeheid en momenten van angst, onrust of paniek. Ze leert samen met jou en door haar eigen ervaringen. Verwacht geen guru of perfect voorbeeld maar een lief mens met, net zoals jij, eigen talenten in waarnemen en voelen. Soms kan het zijn dat je een vraag hebt, die zij niet kan beantwoorden - dat is jammer maar het betekent niet dat je moet stoppen met zoeken, vragen en uitproberen.


Introductie praatje over Reiki - Dorien Tenhaeff
13.00-13.30 uur. In de studio. Inloop, inschrijven hoeft niet.
In een half uurtje neemt Dorien je mee in de wereld van Reiki. Wat is het nu precies? Hoe werkt het? Waar komt het vandaan? En wat kun je ermee? Je hoeft je vooraf niet in te schrijven. Je kunt aansluiten op de dag zelf. Deelname is kosteloos. 


Workshop Yoga traditie & flow in pralaya - Danny Snoek & Marlies de Koning
14.00-16.00 uur. In de studio en online. Inschrijven bij:
- in de studio deelname 'workshop yoga traditie & flow'
- online deelname 'workshop yoga traditie & flow'


Zou jij meer verdieping in de traditionele houdingen willen?
Of wil je de houdingen aan elkaar koppelen en een flow creëren in je eigen yoga of les?
Kom dan naar deze workshop docenten duo Danny & Marlies

Wat is flow?
In de Pralaya Yoga lessen gaan we vaak stap voor stap door een serie houdingen. Je leert in een houding voelen, aanspannen en ontspannen. 
Deze workshop is ANDERS: je gaat de traditionele houdingen in de yoga uitproberen en ze ook aan elkaar koppelen in een ‘flow’. Maar…… het is geen just-go-for-it-yoga!

Je leert de Pralaya Yoga techniek integreren.
Wanneer je de effectiviteit van spiergebruik, ademhaling en focus uit de Pralaya gebruikt kom je in diepere bewustzijnslagen. De practice is intenser, vraagt jouw volledige toewijding en wordt nog interessanter.

Daarnaast gebruik je veel meer spieren door de Pralaya techniek toe te passen. Wat weer gezonder is en meer balans brengt in je lichaam, je spieren, je banden en pezen. Daarnaast is dit veel duurzamer voor jouw gewrichten. Ook geeft dit mentale rust.

Danny Snoek
Danny draait al wat langer mee in de yogawereld dan Marlies. Samen hebben ze de opleiding bij Robert Boustany gedaan. Een paar jaar geleden is Danny zijn eigen Pralaya Yoga school in Den Haag gestart, na tientallen jaren Pralaya lessen te hebben gegeven voor Sportschool Max.

Zijn les
Zijn lessen kenmerken zich door een hoog ''actie'' gehalte, oftewel: je gaat kracht oefenen en praktisch aan de slag met toegankelijke houdingen vanuit de Pralaya techniek. Danny is een man van de praktijk en kan met ieder niveau en iedere mentale instelling werken. 
Zijn website: https://www.aandacht-is-leven.nu/pralaya/ 
Hier is de link naar zijn lesrooster: https://www.momoyoga.com/pralaya-den-haag/schedule
Hier een pigeon pose met Danny https://youtu.be/yfbc7nWEj9w

Geen opmerkingen:

Een reactie posten