Docenten

Robert Boustany


Robert Boustany is de grondlegger en bedenker van Pralaya Yoga. Hij geeft nu bijna VIJFTIG jaar les in yoga. In mei 2010 heeft hij de nieuwe Pralaya Yoga Studio geopend in Houston, Texas, Verenigde Staten.

Zijn yoga studie begon in 1966 met onder andere Hatha, Kundalini, Raja, Ashtanga en Forrest Yoga. Hij heeft bij veel prominente yogi's en swamis in de leergezeten, onder andere BKS Iyengar, een groot aantal gevorderde Iyengar docenten, Ana Forrest, Dave Swenson, Doug Swenson, Swami Muktananda, Swami Ranganathananda, Vethathiri Yogiraj Maharishi, en Swami Satchitananda. Robert heeft ook Tai Chi Chuan en Qigong bij een aantal wereldberoemde meesters beoefend.

Hij heeft de docenten opleiding en de gevorderde docenten opleiding van Ana Forrest afgerond in 2005.


Ter aanvulling: Robert heeft zijn Masters Degree in de natuurkunde behaald aan de Rice University in 1973. Zijn studie nuceaire fysica omvatte onder andere een systeem voor vroege detectie van kanker, wat is toegepast in gemodificeerde vorm. Hij verschillende vormen van hersenonderzoek gevolgd, onder andere het gebruik en de ontwikkeling van gevorderderde EEG systemen om verslavingen, psychische stoornissen en stress te behandelen.

Voor meer informatie bekijk www.pralayayoga.com of kom langs in Houston!Marlies de Koning

Opleidingen:
Poweryoga Tonnie Goed Montfoort (1 jaar)
Hatha Yoga - Blikopener Tilburg (1 jaar)
Pralaya Yoga teacher training Houson, Texas (6 mnd full time)

''Yoga is erg fijn om te doen.... en Pralaya Yoga spreekt mij aan omdat het uitgaat van de eigen persoonlijke ervaring. Het is gebaseerd op een logisch wetenschappelijk systeem. En je ervaart in deze yogalessen hoe jou fysieke systeem werkt. Dan kun je dit zelf toepassen bij het boodschappen doen, kitesurfen, zingen, dansen of squashen. Het filosofische of meditatieve deel van yoga gaat via de ervaring van de eigen zintuigen.''


Michelle Kofman


''In 2014 heb ik mijn baan bij een adviesbureau opgezegd en heb ik in Costa Rica mijn eerste Raja yoga opleiding gevolgd. Na een tijdje les te hebben gegeven was ik op zoek naar meer verdieping en zo ben ik in contact gekomen met Pralaya yoga.
Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen met de Pralaya yoga opleiding bij Robert Boustany en was direct enthousiast. Ook volg ik sinds die tijd intensief lessen bij Marlies en Tinus in Delft.

Pralaya yoga vind ik geweldig omdat het zo ontzettend veel doet met je lichaam, zoals het voorkomen (en verhelpen) van blessures. Ook helpt Pralaya yoga je nog meer bewust te worden van alles wat er in je lichaam gebeurt en hoe de geest daaraan gekoppeld kan zijn.

In het dagelijks leven geef ik yoga les (hatha, flow en pralaya) en ben ik al een tijdje bezig met een coachingsopleiding die ik binnenkort zal afronden. Mijn vrije tijd breng ik graag door in de natuur en ik rijd 2 keer per week paard.

Wil je meer weten of gewoon een keer een les ervaren? Dan zie ik je graag op de zaterdagochtend!''
Jane Komogorova


Vorig jaar ben ik bij Marlies in de les gekomen en sindsdien eet, slaap en adem ik yoga. Het heeft me letterlijk en figuurlijk veranderd: mijn allergieën zijn drastisch verminderd, mijn platte voeten zijn sterker, ik slaap dieper, de chaos in mijn hoofd heeft plaats gemaakt voor helderheid en nog veel meer.
Van kleins af aan heb veel verschillende sporten gedaan, maar niets heeft me zo kunnen veel plezier gegeven als Pralaya yoga. Het technische aspect spreekt me heel erg aan en sluit goed aan bij mijn liefde voor natuurkunde. Ik volg inmiddels de 200 uurs Teacher Training onder Robert Boustany en ik volg elke dag yoga lessen.  
Al mijn kennis en ervaring wil ik nu delen met andere mensen. Het maakt niet uit wie je bent, in welke staat je lichaam en geest zijn en of je ervaring hebt, yoga is er voor iedereen! En dat is iets wat ik je in mijn lessen graag zelf wil laten ervaren.Maurits Peters
Ooit ben ik begonnen met yin yoga om te kijken of het me kon helpen bij mijn spraak. Na een jaartje yoga en vooral heel veel sporten, het liefst verschillende, liep ik een les van Marlies binnen en vier jaar later, waarvan een jaartje bij Martijn, ben ik er nog steeds elke week. 
Mijn beweegredenen veranderen door de tijd heen. Aan het begin vond ik het als fanatiek sporter fijn dat je echt iets deed, later leerde ik mijn eigen blessures te verhelpen en voorkomen. In een andere les was het alle kennis die je opdoet over het menselijk lichaam en mijn eigen lichaam wat me aansprak.

De yoga lessen hebben echter meer invloed op me gehad dan alleen het fysieke. Het bracht me naar een 10 daagse vipassana meditatie retraîte, de ademhaling ging me interesseren, er veranderden wat aspecten van mijn levensstijl en ik merkte wat voor invloed mijn eigen emoties en gedachten op me hebben.
In mijn lessen loop ik graag het hele lichaam langs, vaak vanaf onderen aangezien dat het contact met de grond is en alles vanaf daar wordt opgebouwd. Daarnaast daag ik graag iedereen uit, zowel de beginner als gevorderde.Maya Schwarzmann

''Mijn eerste echte ontmoeting met yoga was in Israel in 2006 waar ik een intensieve les astanga yoga heb ervaren. Dat was liefde op het eerste gezicht!

Sindsdien heb ik verschillende yogastijlen beoefend en heel veel les gegeven (o.a. Dru, Iyengar, Hatha en Power Yoga), doch was en is Pralaya de enige vorm die me nog altijd aanspreekt. In 2009 heb ik een workshop van Robert Boustany bijgewoond en raakte gefascineerd door deze unieke yogavorm. Ik heb jaren bij Robert Boustany getraind en lessen gevolgd, zowel in Nederland als in Houston. Pralaya Yoga spreekt me sterk aan omdat het niet alleen aan mijn logica appelleert, maar vooral dankzij de zichtbare en voelbare toename in kracht en lenigheid die ik heb kunnen ontwikkelen. Met klassiek ballet als achtergrond, Pralaya in de hoofdrol en gevoel voor humor als decor ben je verzekerd van een fantastische les! Doe je mee?  ''
Martijn van Stam

"Sinds mijn eerste yogales in California in de Verenigde Staten is er geen week meer geweest zonder yoga. Inmiddels volg in de 200 uurs Teacher training in Breda, gegeven door Robert Boustany en Dorinda Farver. Het meest interessant voor mij is hoe lichamelijke verandering invloed heeft op je mentale gezondheid. Het balanceren en versterken van spieren hebben ook mijn geest gebalanceerd en versterkt. Dit geweldige gevoel wil ik nu met iedereen delen."

Tinus Koorn
Tinus is een gedreven self-made-man. Hij heeft veel  praktijkervaring opgedaan in het doen van Pralaya Yoga door samen te trainen met Maya Schwarzmann en Marlies de Koning. Zijn lessen zijn helder, technisch en fysiek uitdagend.
Tinus is muzikant; mondharmonica speler en ook part-time programmeur. www.tinuskoorn.nl
Alyson Henry"My first exposure to yoga was in 2009, when I began training in Iyengar yoga in the States. I knew I wanted to continue when I made the move to the Netherlands in 2012 and found myself in a Pralaya class with Marlies - I have been hooked ever since! I am especially drawn to Pralaya for its basis in anatomy and injury prevention.  I am currently following the 200 hour teacher training in Breda under Robert Boustany and additionally have trained under Marlies de Koning (and continue to do so). Besides yoga I am a neuropsychology student in Leiden.I especially enjoy working with beginners and getting to introduce them to the Pralaya method."Jildou Nijdam
"Van jongs af aan keek ik kritisch naar het leven en bleef ik me van alles afvragen over het leven. Aan het einde van de kunstacademie begon ik met yoga, waar ik intuïtief naar toegetrokken werd. Ook in de twaalf jaar dat ik in de mode werkzaam was, bleef ik yogalessen volgen, volgde ik opleidingen en gaf les. Ik deed ook zelfonderzoek in groepen, meditaties (vipassana), shamanistische ceremonies en reisde veel. Ik vond vaker mijn eigen basis, ik vond steeds vaker rust van binnen, ik voelde vaker de compleetheid, helderheid en ook de schoonheid en de joy van het leven.
Ik doe yoga omdat ik er veel uithaal, fysiek en mentaal. Het brengt rust en het nodigt uit om de stilte in te gaan. Om te voelen waar de ruimte is, de subtiliteit, de verschillen. Fysiek opent het en maakt me sterker."

“Love your body it can do amazing things”

Opleiding en training (huidig en verleden):
Robert Boustany, Marlies de Koning, Saswitha yoga, Gina de Bruin, Thai Dee, Tonnie Goes, Integrale Yoga

Jildou geeft ook les in Rotterdam bij www.yogametlef.nl en www.yogaopdekaap.nl.
Danny Snoek
"Op dit moment geef ik vooral les in Ashtanga en Yin Yoga, mijn opleiding was in Hatha en sinds een aantal jaar heb ik Pralaya Yoga ondekt. Na een aantal omzwervingen, een juwelier/ goudsmid opleiding na de middelbare school, 12 jaar werkzaam te zijn geweest bij Holland Casino, ben ik in 2003 met yoga in aanraking gekomen. In eerste instantie puur voor mijzelf om te leren ontspannen. Later 2005/ 06 ben ik mijzelf iets meer gaan verdiepen in de filosofie die daar bij hoort. In 2007 was ik zo nieuwsgierig en geïnteresseerd geworden dat ik naar India ben gegaan om daar een opleiding te volgen. De opleiding en de ervaring waren zo intens dat ik nog enthousiaster ben geworden, mijn vuur was ontstoken!! Tijdens de opleiding werd ik volledig ondergedompeld in de yoga "levensstijl", het hele plaatje was compleet. Na de opleiding met succes te hebben afgerond ben ik nog een aantal maanden in India gebleven en heb daar met meerdere docenten getraind. Hier is mijn passie voor de Ashtanga begonnen. Terug in Nederland wist ik wat ik de rest van mijn leven wilde gaan doen. Yoga doceren! Zelf probeer ik steeds zoveel mogelijk met workshop van nationale-,als internationale docenten mee te doen, ik merk dat er van iedereen wel iets te leren valt."

Achtergrond:
Fitness coach A (AALO)
Gecertificeerd yoga docent Sivananda Yoga Vedanta Teacher Training India (Neyyar dam)
Ashtanga Teacher Training 1e serie Manju Jois
Ashtanga Teacher Training 2e serie Manju Jois
Heden: Teacher Training Pralaya yoga Robert Boustany
Shiatsu behandelaar, Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Robert has instructed yoga classes for fourty years.

His serious yoga studies began in 1966, and he has studied Hatha, Kundalini, Raja, Ashtanga, and Forrest yoga styles. He has trained with many prominent yogis and swamis, including BKS Iyengar, numerous senior Iyengar teachers, Ana Forrest, Dave Swenson, Doug Swenson, Swami Muktananda, Swami Ranganathananda, Vethathiri Yogiraj Maharishi, and Swami Satchitananda. Robert has also studied Tai Chi Chuan and Qigong with various world-renowned masters.

He completed the Ana Forrest Teacher Training and Advanced Teacher Training in 2005.

He recently opened a new Pralaya Yoga Studio in Houston, Texas, USA.

In addition, Robert received his Masters Degree in Physics from Rice University in 1973. His graduate studies in Nuclear Physics included work on an early detection system for cancer, which is now being used in a modified form. He has pursued various aspects of brain research, including the use and development of advanced EEG systems to treat addictions, psychological disorders, and stress.

For more information, visit www.pralayayoga.com or drop by in Houston!